Omuz Dövmesi Olarak Tilki Modeli Sunuyoru

Hayvan dövmesi olarak omuz için kullanılan tilki dövmesi ile karşınızdayız.
ÇOK TATLI TİLKİ KAFASI YAN PROFİLDEN GÖRÜNÜMLÜ DÖVME VE ANLAMI
tilki dövmesinin anlamı = tilki zeka, sağduyu ve kurnazlığın simgesidir.yıllardır biz bu tilkileri uyanık çok kurnaz olarak nitelemekte ve bununla ilgili bir çok fıkra ve hikayeler bulunmaktadır. günümüzde de çok  uyanık olan insanları tilkiye benzetmekteyiz. Bu dövmeyi yaptıran insanların diğer insanlara göndermek istediği mesaj apaçık ortadadır.bu dövmeyi yaptırarak tilkinin hal ve tavırlarına olan hayranlık ortaya çıkmaktadır.
Tilki bir memeli hayvandır.Kuyrukları ile boyları yaklaşık 1.5 m kadar uzanabilmektedir.Kuyruk tüyleri uzundur.Bitki ve küçük hayvanlarla beslenir ve genellikle kendi kazdıkları yuvalarda yaşarlar.Kümes hayvanlarının düşmanıdır.Derisi kürk olarak işlenmektedir.60-63 günlük süren gebelik döneminden sonra 3 ile 7 arasında yavru meydana gelebilir.
Kuzey Amerika ve Sibirya kızıl tilki sınıfından olan gümüş tilki, kürkü için yetiştirilir. Kutup ya da buz tilkisi adı verilen cins, kuzeyin yüksek bölgelerinde ve Amerika’da yaşar. Boyu kuyrukla birlikte 1 m’dir. Mavi tilki adı verilen kışın beyazlaşan bu türlerdir. Beyaz olanlar kürkçülükte çok aranır. Afrika’nın çöl tilkisi oldukça büyük kulaklı ve yaklaşık kuyruğuyla birlikte 65 cm’dir. Tüyleri açık kahverengidir.



Yorumlar