Erkek Kol Dövmesi Olarak Koi Baliği

Erkekler en çok kol dövme modelleri ile özelliklede koi balığı dövmesi yaptırmaktadırlar.
ERKEK KOLDA KOİ BALIĞI DÖVMESİ VE ANLAMI
koi balığı dövmesi
Her zaman akıntıya karşı direnen somon balığı azmin kararlılığın simgesidir. Aynısı hayvanın ısrarcı ve kararı totem doğası için de geçerlidir. Uzak doğuda akıntıya karşı yüzerek bahsi geçen efsanevi nehrin kaynağına ulaşan koi bir dragona dönüşerek manevi dünya ile maddi dünya arasında gidip geleceğine inanılır. Koi büyük bir akvaryum balığıdır. ilk Japonya da evcileştirilen koi balığının yabani atası sazandır. Koiler sazan gibi yeşil değildir. Onun yerine kırmızı,siyah, beyaz veya gümüş beyazı olabilir. Aynı zamanda pahalı bir balıktır.
Çin mitolojisine göre , akıntısı en güçlü nehir olan Yangtze nehrinde akıntıya karşı yüzebilen ve nehrin kaynağına kadar ulaşabilen koi balıkları ejderhaya dönüşmektedir.Yine bir benzer mantık ile bu ejderhaya dönüşüm hikayesi koi'nin başarı ve azmini simgelemesine neden olmaktadır.
Aynı zamanda bu balıklar bir Japon dövme figürüdür. Koi balığı sarı, altın ,turuncu,kirli sarı gibi renklerde de bulunabilir . Bu balıklar o kadar uzun yaşarlar ki bazen nesiller boyu aktarılır ve sahibinin öğrettiği küçük numaralar sahibinin elinden beslenme gibi numaralar yapabilecek kadar evcileştirilirler. Genel olarak 15-30 yıl arası yaşadıkları bilinir.Fakat Japonya da 1977 yılında 225 yıl yaşadığı gözlemlenmiştir. Koinin uzun ömürlü oluşu sanatçıya azmi ,güzelliği,ahengi ilham vermiştir. dahada fazlası bu balığın yanında müzik çalındığında yüzüş tarzını değiştirdiği gözlemlenmiştir.


Yorumlar