Dövmeler Hangi Bölgeye Yapilmali?

Sık karşılaşılan, merak edilen soruların başında "Dövme hangi bölgeye yapılmalıdır?" gelir. 

Dövme vücutta dudak içi, avuç içi, göz kapağı, ayak altı, yüz ve genital bölgelerde dahil olmak üzere vücudda deri olan her bölgeye yapılabilir.

Tüm dövmeciler tarafından önerilen kişinin ileride toplumsal baskılar, meslek hayatında karşılacağı kısıtlamalar, ileride yaşayabileceği ebevyn hayatındaki sorumluluklar gibi konularda sıkıntı yaşatmayacak bölgeler olmasıdır.

Bölge seçerken kısa kollu gömlek, bayanlar için ise askılı herhangi bir kıyafet ve diz üstü etek giyildiği zaman vücudumuzda açık kalan yerlerin bölge seçimi yapılırken tercih edilmemesi, model seçerken ise, yarın popüleritesini kaybedecek dini, siyasi ve özel içerikli modeller tercih edilmemesi şiddetle tavsiye edilir.

Vücudun bükümlü deri dediğimiz eklem bölgelerindeki hareketli deriye dövme yaptırmamaya çalışın. Kol dirseği, el bileği, el üstü, boyun, diz kapağı ve çevresi ve hatta göbek kısmına tavsiye edilmiyor. Tek kemikli diye tabir edebileceğimiz, eklem üzerine gelmeyen deri yüzeylerinde dövme taşınması daha uygundur.

Yorumlar