Bayan Dövme Sanatcilari

Dövme yapmak, resim yapmak gibidir. İyi bir dövme yapmak, hatasız çizgi çekilmesine bağlıdır. Desen vücuda direkt geçirilir. Eli iyi olmayan, gerçekten zor bir süreç yaşar. Ressam çalışırken nasıl bir çok malzeme kullanıyorsa, dövme sanatçısı da aynı şekilde çalışır. İğnelerin farklı çeşitleri ve her makinenin ayrı bir çalışma sistemi var. Oldukça komplike bir iştir. Bu işin ustası olmak için en az 4 yıl harcamak gerekir.

Dövmenin bilinçli kişiler tarafından yapılması önemlidir. Bununla ilgili belli kriterlerin göz önüne alınması lazım. Herkes berber olamaz, herkes gümüş ustası, otomobil tamircisi de olamaz. Dövmecilik de böyle bir şeydir. Bilinçsiz kişiler tarafından yapılan dövmelerin sonradan sildirilmesi veya üzerine başka motif yapılarak düzeltilmesi gerekebilir.

Dövme yaparken kişilerin tercihlerini göz önünde bulundurulur. Dövme, önceleri gerçekten erkek işiydi. Zamanla estetik bir olgu haline geldiği için gelenlerin yüzde 70'i kadın, yüzde 30'u erkek oldu. Kadınlar vücut formlarını daha güzel gösterebilecek motifleri tercih ederler genellikle.

Dövme yaptıracağınız kişinin önceki çalışmalarına, kullandığı malzemelerin tek kullanımlık olup olmadığına ve stüdyosuna bakın. Bu işi tam olarak bilmeden evinde dövme yapan insan var. Kırtasiyeden mürekkep alıp dövme yapmaya çalışanlar bile olabiliyor. Bu sağlık açısından riskli bir durumdur. Kullandıkları malzeme kimyasal olduğundan cilt kanserine neden olabilir. İnsanların bu konuda bilinçli olması gerekiyor. Profesyonel dövmeciler, bitkisel boyalar ve el değmeden paketlenen iğneler kullanıyor ve risk taşımıyor.

Dövmeyi yapıldıktan sonra bir hafta kadar suyla temas etmemelidir. Ayrıca, iyileşme döneminde olduğundan kaşınmamalı ve yolunmamalıdır. Nemli tutmak için günde 5-6 kere merhem sürülmeli ve temiz tutulmalı. İyileşme döneminde, dövmenin kabuğunun kendi kendine dökülmesi gerekiyor. 15 gün sonra dövmenizi yaptırdığınız sanatçıya tekrar gidin. Rötuş yapılması gerekebilir...

Yorumlar